15 Temmuz etkinlikleri coşku ile yapıldı

İlçemizde  15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği kapsamında Cumhuriyet meydanındaki program şehitler için Saygı duruşunun akabinde İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Merkez cami imamı Fatih Yıldırım’ın kuran tilaveti ile devam eden programda şiirlerin okunması İlahi ses sanatçısı Yusuf Karakuş’un ilahileri ile sürdü.

Yatsı namazı sonrası Devam eden programda İlçe vaizi Abdullah Bıçakcı hatim duası yaptı.

Alanda Konuşan İlçe Kaymakamımız Sayın  Muhammed Deniz Kılınç;15 Temmuz gecesi vatanımız kanlı ve vahşi bir saldırı ile büyük bir ihanet girişimine maruz kalmıştır. Bu hain girişim o gece aziz milletimizin şanlı direnişi ile yerle bir olmuştur.

Belediye Başkanımız Sayın Hasan Koçer de konuşmada; ‘’15 Temmuz milli iradenin vesayete, cesaretin ihanete, aziz milletimizin de hainlere karşı galip geldiği insanlık tarihine altın harflerle yazılmış büyük bir demokrasi mücadelesinin adıdır. Bu mücadelenin ve zaferin sahibi tüm Türkiye’dir, milletimizin ta kendisidir.  15 Temmuz, milletimizin ortak değeri haline getirdiği bağımsızlık, özgürlük, demokrasi, bayrak, ezan ve devlet mefhumlarının ortadan kaldırılmaya çalışıldığı bir gece olarak tarihteki yerini aldı.

Bugün buradaki coşkunuz, bu meydan tüm Türkiye’ye, tüm dünyaya bir şey hatırlatıyor. Buradan hep birlikte diyoruz ki; 15 Temmuz’u unutmadık, unutturmayacağız. ’şeklinde konuştu.

Halk müziği sanatçısı Muzaffer Sarı Kaya’nın seslendirdiği ağıtın ardından sahneye son olarak çıkan Yağız Ozan Mahlaslı Arif Yıldırım destanlı türkülerle izleyicelerin büyük beğenisini kazandı.

19 Temmuz 2020