BAŞKAN KOÇER’İN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA MESAJI

Başkan Koçer’in 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Mesajı
Yazdır / Tarih: 2021-03-17

Belediye Başkanımız Sayın Hasan Koçer, 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkanmız mesajında:18 Mart 1915’in, milletin tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın tarihi olduğunu belirtti.

Koçer;’’Türk Milleti, birlik ve beraberliğe, özgürlük ve bağımsızlığa olan inancıyla tüm olumsuzluklar ve imkânsızlıklar içinde Çanakkale’de büyük bir direniş göstermiş, donanım ve imkân bakımından kendisinden kat kat üstün olan ülkelere karşı önemli bir zafer kazanmıştır. Gösterdiği kahramanlıkla “Çanakkale Geçilemez!” olgusunu tüm dünyaya kabul ettirmiştir.

Bu yıl, dillere destan Çanakkale Zaferi’nin 106’nci yılını kutluyoruz.

Bu zafer ile sadece bir milletin anlık kaderi değil, aynı zamanda koca bir milletin gelecek nesillerinin de kaderi belirlenmiştir. Bu vatanın dört bir köşesinden gelip, Çanakkale destanını yazanların bir tek ortak noktası vardır; o da bu toprakların kalıcı sahibi olmak, ata yadigârı bu mübarek toprakları düşman askerine çiğnetmemek, kalplere seslenen, gökleri inleten ezan seslerini susturmamak ve bu kutsal toprakları ilelebet vatan olarak sahiplenmektir.

İnsana saygı duymanın, vicdan sahibi olmanın zaman ve yer koşuluna bağlı olmadığını, kahraman Türk ordusu tüm dünyaya Çanakkale’den göstermiştir. Yaralı düşmanı hastaneye sırtında götüren, vurduğu düşman gemisinden denize düşen askerlerin kurtulabilmesi için top ateşini kesen Mehmetçik, yalnız Gelibolu’da değil tüm dünya uluslarının gönlünde de abideleşmiştir. Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonrakilere devretmektir.Aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet; minnet ve şükranla anıyorum.