BAŞKANIMIZ HASAN KOÇER’İN BERAT KANDİLİ MESAJI

Başkanımız Hasan Koçer’in Berat kandili mesajı
Yazdır / Tarih: 2021-03-27

Başkanımız Sayın Hasan Koçer mesajında; kandillerin birlik, beraberlik ve kardeşlik için eşsiz bir fırsat olduğunu belirterek, Berat Kandil’inin tüm İslam alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini diledi.

Ramazan ayına az bir zaman kala Beraat Kandil’ine ulaşmış olmanın mutluluğu içerisinde olduklarını ifade eden Belediye Başkanımız;’’ Rabbimizin rahmeti ve nimeti geniş bir şekilde tecelli ettiği, dert, bela ve musibetlerden kurtuluşu ifade eden Berat, bu engin manaların gerçekleştiği müstesna bir gecenin adıdır. Bu gece kendimizi yenileme, geçmişimizi sorgulama ve geleceğimizi planlama açısından çok önemli bir zaman dilimidir. Bu gece anne, baba ve akrabaların kandilleri tebrik edilmeli, hayır duaları alınmalıdır. Fakir ve muhtaçlara imkânlar nispetinde yardım eli uzatılmalıdır. Unutmayalım ki, paylaşılmayan sevinç ve mutlulukların insan için bir anlamı yoktur. Yaradan’dan sevgi, merhamet ve af niyaz ederken Yunus Emre’nin de veciz bir şekilde ifade ettiği gibi "Giderdim gönlümden kini" diyebilmek, insani ilişkilerimizde hoşgörüyü esas almak, yaratılanı Yaradan’dan ötürü sevmek; iyiliklere, güzelliklere, hayra ve barışa atılmış en önemli adımdır. Bu duygularla Berat Kandil’inin tüm dünyada barışın, kardeşliğin, sevginin ve saygının hâkimiyetine vesile olmasını diler; başta Yalıhüyüklü hemşehrilerimiz olmak üzere ülkemizin ve İslam âleminin mübarek gecesini tebrik ederim’’. Dedi.