Kar yağışı Suğla Gölüne Umut oldu

Yalıhüyük İlçesi ve çevresine yağan kar Sugla gölünü dolduruyor.

Yalıhüyük'te yoğun kar yağışı sonrası hava sıcaklıklarının -30 dereceleri görmesi ile Suğla gölü buz tuttu.

Lodos 'un etkisi ile erimeye başlayan karlar suğla gölünü dolduruyor. Yaz aylarında 23 milyon metre küp sevilerine kadar gerileyen göldeki su seviyesi 80 milyon metre küp e yükseldi. Karların erimesi ile eski kanallarda oluşan sular ise pompalarla göle aktarılıyor.

İlçe Belediyemiz Kar temizleme çalışmalarında çarşı ve mahallelerden alınan karları kamyonlarla Kanala boşaltıyor.

270 milyon metre küp kapasiteli gölde karların tamamen erimesi ile su seviyesinin 150 milyon metre küpü geçmesi bekleniyor.

Belediye Başkanımız Sayın Hasan Koçer;’’ Bu yıl bereketli bir kış sezonu geçiriyoruz. Belediye ekiplerimiz Çarşı ve mahallelerde kar temizleme çalışmasını aralıksız sürdürüyor. Kamyonlarla topladığımız karları kanallara boşaltıyoruz. İnşallah çiftçilerimiz bu yıl su sıkıntısı yaşamayacak. ’şeklinde konuştu.

1 Şubat 2022