Yalıhüyük’te 15 Temmuz Programı düzenlendi

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik günü Yalıhüyük’te düzenlenen programla yapıldı.

15 Temmuz etkinliği İlk olarak Merkez camisinde okunan kuran tilaveti ve mevlidi şerifle başladı.

Kılınan Öğle namazından sonra Şehitlik ziyareti yapılarak İlçe Müftüsü Ahmet Karakaya dua yaptı.

Akşam Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden program, Kuran tilaveti ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Kaymakamı Ertuğrul Bayram ve Belediye Başkanı Hasan Koçer günün önemini belirten konuşma yaptılar. Slayt gösterilerinin ardından ilahiler ve kasideler okundu.

İlçe Müftülüğü’nde görevli Yusuf Çakıcı’nın 15 Temmuz şehitleri ile ilgili anne mektubunu okumasının ardından İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin gösterileri yer aldı.

Destansı türküleri dile getiren Türk Halk Müziği sanatçıları Muzaffer Sarıkaya ve Yakup Minaz’ın destansı türküleri Yusuf Karakuş’un ilahileri izleyicilerin beğenisi topladı.

Program İlçe Müftüsü Ahmet Karakaya’nın kapanış duası ile sona erdi.

16 Temmuz 2021